Çilekli Tart Kek

Felaket

New member
Çilekli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 2 buçuk çay bardağı un
Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 pk vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri üzeri için çilek jölesi ;

  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 3 buçuk yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı soğuk su
Çilekli Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel keki yapın soğusun ,kek için yumurta ve şekeri çırpın ,diğer materyalleri de ekleyin çırpın .
  2. Yağlanmış tart kalıbına harcı dökün.
  3. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  4. Fırından alın soğusun aksi cevirin kreması için yağ hariç gereçleri tencerede ocakta kaynatın, ocağın altını kapatın.
  5. Yağı ekleyin, yarım paket krema yahut yarım paket şanti ekleyip biraz daha karıştırın .
  6. Kekin üstüne yayın çilekleri ikiye kesin onları da kremanın üstüne dizin .
  7. En son jölesini bir tavada kaynatın ,üzerine kaşıkla her yerine dökün.
  8. Dolapta 3 saat dinlensin ,servise hazır afiyet olsun????????????????.
Çilekli Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst