Çilekli Tadına Doyulmaz Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için :
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için :
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çimdik tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 buçuk çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 dolu yemek kaşığı kakao
- 3 ,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı sıvı krema
- 50 ml sıvı krema
- 80 gram kare çikolata
- Çilek
- 1 paket krem şanti
- Yarım çay bardağı süt
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri ve tuzu 7 8 dk çırpalım. Suyu ekleyelim karıştıralım.
- Başka bir kapta un kakao kabartma tozu vanilin karıştırıp yumurtaya yavaş yavaş ekleyip karıştıralım.
- Çember kalıba harcı ekleyip öncesinden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim. Fırından çıkarınca ızgara üstüne aksi çevirip soğumaya bırakalım.
- Krema için süt şeker un nişastayı karıştırarak pişirelim. Baya kıvamlı oluyor gözünüzü korkutmasın .
- Kaynadıktan sorna altını kapatıp tereyağ ve vanilini ekleyip karıştıralım ve üzerine streç sinema kapatıp buzdolabında 3 4 saat soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan daha sonra 1 paket krem şanti ve 1 yemek kaşığı sıvı krema ekleyip mikserle 3 4 dk çırpalım.
- Keki 3 e bölüp şekerli süt ile her katı ıslatalım ve ortalarına pastacı kremamızdan sürelim ortalarına istediğiniz meyve ek edebilirsiniz ben çilek doğradım.
- Her kata birebir süreci uygulayalım ve keki pişirdiğimiz kelepçeli kalıpta 1 gece bu türlü dinlendirelim.
- Ertesi gün 1 paket krem şanti yarım bardak süt ile çırpıp üzerini kaplayalım.
- En son sıvı kremayla erittiğimiz çikolatayla süsleyelim ve çilekleri ekleyelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun hayli lezzetli bir pasta oluyor ????.