Çilekli Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanyası için;
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanyası için;
- 5 adet yumurta (medium boy)
- 7 yemek kaşığı şeker (120 gr)
- 8 yemek kaşığı un (100 gr)
- 4 yemek kaşığı nişasta (40 gr)
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı su
- 1 paket toz krem şanti
- Çilek
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremamızı yapıyoruz. Tenceremize süt,şeker,un,nişasta,su,yumurta sarısını alıp güzelce çırpıyoruz ve ocağa alıp yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
- Ocaktan aldıktan daha sonra ortasında tereyağ ve vanilini ve krem şantimizi ekleyip yeterlice karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Gelelim pandispanyanın yapılışına. Yumurta, şeker, vanilin ve sıcak suyumuzu mikserle 10 dk yüksek periyotta çırpıyoruz. En az 10 dk burası epeyce kıymetli.
- ondan sonrasında un, nişasta ve kabartma tozunu eleyerek karışımımıza ekliyoruz ve spatula ile söndürmeden havalandıra havalandıra karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize karışımımız döküp yayıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-11 dk pişiriyoruz.
- Mutfak havlusunun üzerine çokça pudra şekeri serpiyoruz.
- Pişirme kağıdıyla birlikte pandispanyayı mutfak havlusunun üzerine karşıt çeviriyoruz.
- Pişirme kağıdını üzerinden yavaşça soyuyoruz.
- Pandispanyayı mutfak havlusuyla yuvarlayıp ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan pandispanya ve kremamızı birleştiriyoruz.
- Rulo yaptığımız pandispanyayı açıp üzerine kremamızı sürüyoruz.
- Ufak ufak doğradığımız çilekleri her yerine serpiyoruz ve tekrar dikkatli bir biçimde rulo yapıyoruz.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Ben bir gece dolapta dinlendirdim dilerseniz siz bir kaç saat dinlendirdikten daha sonra servis edebilirsiniz.