Çilekli Prenses Tacı Tanımı İçin Malzemeler
Beyaz kısım için;
Not EkleTarifi Yazdır
Beyaz kısım için;
- 1 litre süt
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı süt
- 1 paket çilekli puding
- Fıstık
- Fındık
- Çilek
- Damla çikolata vs…
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye süt, toz şeker, irmik, un ve nişasta alınır ve ocağa almadan evvel karıştırılır.
- daha sonra süt eklenir ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar yine çırpılır ve ocağa alınır.
- Muhallebimiz yoğunlaşınca vanilya ve tereyağı eklenir ve tereyağı ortasında eriyene kadar çırpılır ve ocaktan alınır.
- hemen sonrasında 3 su bardağı sütle puding hazırlanır.
- Önceden ıslatılmış kek kalıbına evvel puding çabucak sonrasında muhallebi dökülür ve buzdolabında 2 saat dinlendirir.
- 2 saatin sonunda kek kalıbından aksi bir biçimde çıkartılır.
- Fıstık, damla çikolata vs süslenip servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun ♡ Daha fazla tanım için takip etmeyi unutmayın.