Çilekli Pratik Ve yavaşça Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 1 su bardağı un ( yumurtaların büyüklüğüne göre azalıp artabilir)
- 1 kase çilek
- 1 paket dr. oetker hazır çilekli jöle
- Çırpılmış krem şanti
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için.3 yumurta ve 1 su bardağı toz şeker köpürene kadar çırpılır.
- Üzerine yarım çay bardağı sıcak su eklenir.
- Kuru materyaller (un, kabartma tozu ve vanilya) elenerek eklenir.
- Köpük köpük olan hamur yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına ya da kek kalıbına dökülür.
- 175 derecede 30 dakika üzeri kızarıp kabarana kadar denetimli pişirilir.
- Benim tart kalıbımın altı düz bundan dolayı fırından çıkar çıkmaz üzerine ortalayacak biçimde bir tabak koydum yavaşça çukurlaşması için.
- Tamamen soğuyan kek kalıptan çıkarılır servis tabağına alınır. Çilekler üzerine dizilir.
- Jöle hazırlanır pastanın üzerine gezdirilir.
- Jöle soğuyup katılaştıktan daha sonra krem şanti ile süslenebilir. en çok 40 dakikanızı alacak bu yavaşça bulut üzere pastayı denemenizi tavsiye ederim.Afiyet olsun.