Çilekli Pasta (Tart Kalıbında) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım bardak süt
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 2 -3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 4-5 tane çilek
- 1 paket krema
- 120 gr çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri çırpma kabına alın beyaz bir renk alana kadar düzgünce çırpın (en az 5_6 dk).
- Süt ve yağı ek edip yumurtayı söndürmeden biraz daha çırpın.
- Üzerine un,kakao,vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış tart kalıbına karışımı döküp eşit bir biçimde yayın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında keki pişirin(yaklaşık 20dk fırınınıza göre denetimli pişirin).
- Kekin birinci sıcağı çıkınca kalıptan alın.
- Ilık olan keki yarım su bardağı süt ile ıslatıp kenara alın.
- 1 bardak soğuk süte krem şantiyi ekleyip kıvam alana kadar çırpın.
- İçine hindistan cevizi ve minik doğranmış çilekleri ekleyin güzelce karıştırın.
- Kek uygunca soğuduktan daha sonra üzerine eşit bir biçimde sürün.
- 1paket kremayi ocağa alıp kaynamaya başlamadan altını kapatın ve çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Soğuduktan daha sonra pastanın üzerine dökün.
- Pastayı dolapta dinlendirdikten daha sonra üzerini çilekle istediğiniz üzere süsleyip servis edin.Afiyet olsun