Çilekli Parfe Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 poşet kremşanti (Paketin ortasından çıkan iki poşet)
- 2 su bardağı süt (Soğuk)
- Yarım kg çilek
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 200 gram petitbör bisküvi
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- İsteğe bağlı 1 paket çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle çileklerin yarısını pudra şekeri ile blenderden geçirip, püre haline getirelim.
- Kalan çilekleri küçük küpler halinde doğrayalım.
- Kremşanti ve soğuk sütü sertleşene kadar çırpalım.
- Şantinin üzerine çilek püresini ek edip karışana kadar çırpalım.
- Üzerine ufalanmış bisküvileri, damla çikolatayı, doğranmış çilekleri ve vanilin ekleyip, güzelce karıştıralım.
- var ise silikon kalıba yoksa rastgele bir kalıbın içine streç yerleştirip harcımızı koyalım ve üzerine biraz bastırıp (Kalıbın halini alması için)streçle kapatalım.
- Derin dondurucuda en az 5-6 saat dinlendirip, servis tabağına aksi çevirelim. Üzerini benmari eritilmiş çikolata ile süsleyerek servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????????.