Çilekli Naked Cake Tanımı İçin Malzemeler
Kek için: (18 cm)
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için: (18 cm)
- 3 adet yumurta
- 200 gram tereyağı/margarin
- 200 gram şeker (1 tepeleme su b.)
- 200 gram un (1 tepeleme su b.)
- 3 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema
- 2 poşet krem şanti
- 200 gram kadar çilek
- 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
- Çilek,kiraz vs.
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için tüm materyaller oda sıcaklığında olmalıdır.
- Kabın içine tereyağı ve şekeri ekleyip (5 dk) güzelce karıştırın.
- Yumurtaları tek tek ekleyip her bir yumurtayı 1 dk karıştırın.
- Kuru materyalleri de eleyerek ekleyip özetlemek gerekirse karıştırın.
- 18 cm kalıbı yağlayın ve hamuru döküp düzeltin.
- 180 derece fırında orta rafta yaklaşık 50-60 dk pişirin.
- 45 dk daha sonra bir kürdan ile denetim edin şayet pişmediyse ve üzeri yancak olursa üzerine alüminyum folyo ile kapatın.
- Pişen keki tel ızgara üzerine yağlı kağıt serin ve aksi çevirerek soğumaya bırakın.
- Krema için sıvı kremayı ve krem şantileri ekleyip güzelce (3-4 dk) çırpın.
- Biraz daha tatlı severseniz çırparken 1-2 kaşık pudra şekeride ekleyebilirsiniz.
- Keki 2 yahut 3 kez kesin.
- Taban keki bir servis tabağına yerleştirin.
- Kremadan sıkıp çileklerden yayın.
- Her katını bu türlü yapıp tamamlayın.
- En üstünüde dilediğiniz üzere süsleyip servise kadar soğutun.