Çilekli Magnolia Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Enfes tadıyla magnoliayı denemeyen kaldı mı. Çilek, muz, kivi, kayısı, şeftali aklınıza gelen meyveyle yapabilirsiniz.
- 1 lt süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket krema (200 ml)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker (bardağın dörtte üçü)
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket burçak bisküvi
- Çilek
Not EkleTarifi Yazdır
Enfes tadıyla magnoliayı denemeyen kaldı mı. Çilek, muz, kivi, kayısı, şeftali aklınıza gelen meyveyle yapabilirsiniz.
- Tencereye krema, vanilin, bisküvi ve çilek hariç bütün materyalleri koyup ocağa alıyoruz.
- Sürekli karıştırarak kaynayıp yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
- Koyulaşınca altını kapatıp vanilyayı ekliyoruz.
- Ilınana kadar muhakkak aralıklarla daima karıştırıyoruz ki üzeri kabuk olmasın.
- Soğumaya yakın kremayı da ekleyip mikserle bi kaç dakika çırpıyoruz. Tel çırpıcıyla da çırpabilirsiniz.
- Burçak bisküviyi rondodan geçiriyoruz.
- Çilekleri dilimliyoruz.
- İstediğiniz cup ya da kase ne kullanacaksanız altına az ölçü bisküvi koyuyoruz.
- Bir kaşık krema koyup cup un kenarlarına çilek diziyoruz.
- Üzerine kadar krema dolduruyoruz ve en üst kata bisküviyi de koyup 3 saat buzdolabında bekletiyoruz.Bu ölçülerle benim cuplarımdan 9 tane çıktı.