Çilekli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süzme yoğurt (yoğurdunuz sulu olmasın kek harcı ağır bir harç olmalı)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 limonun kabuğunun rendesi
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yeterince çilek (arasına ve üzerine)
- Pudra şekeri
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta,şeker ve vanilya şekerini köpük üzere beyaz oluncaya kadar düzgünce çırpalım.
- Yoğurt, sıvı yağ, limon suyu ve limon kabuğu rendesini eklenip karıştırmaya devam edelim.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim.
- Harcımız ağır bir harç olacak bu biçimdelikle çilekler kek kalıbının tabanına düşmeyecek.
- Önceden yağladığımız kek kalıbına tabanını kaplayacak ölçüde kek harcı koyup yaydıralım.
- Üzerine küp küp doğradığımız çilekleri ekleyelim.
- Üzerine kalan harcı döküp onu da yaydıktan daha sonra dilimlediğimiz çileklerin iç kısmı alta gelecek biçimde yerleştirelim.
- Önceden ısıttığımız 180° ye ayarlı fırında 45-50 dk ortası pişirelim kürdan testi yapmadan fırından almayın.
- Piştikten daha sonra bir süre kek kalıbında dinlendirip kalıptan çıkartın.
- Pudra şekeri serpecekseniz biraz soğumasını bekleyin.Afiyet olsun.