Çilekli Jöle Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Çilekli Jöle Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 Türk kahve fincanı süt
- 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1,5 su bardağı un
- 1, 5 su bardağı süt
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
- Hazır çilekli jel (paketin üzerinde ki üzere hazırlanacak)
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpılır.
- daha sonra tüm materyalleri ekleyip 170 derecelik fırında pişirin(un vanilya ve kabartma tozunu eleyerek koyun).
- Fırının kapağını kekin kızardığını nazaranne kadar açmayın kabarmasını etkiliyor kızardığını görür görmez kürdan batırıp içinin pişmesini denetim edebilirsiniz.
- Kekimiz pişince soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan daha sonra sütle ıslatıyoruz.
- Muhallebi için kremşanti ve vanilya hariç materyalleri tencereye ekleyip karıştırın.
- Muhallebi göz göz olunca vanilya ekleyip altını kapatıyoruz ve sonrasındasında krem şanti ekleyip mikserle çırpıyoruz. Ilımaya bırakıyoruz.
- Çilekleri ikiye bölüp muhallebi üzerine dizin ve yavaşça pastırın dolaba kaldırın.
- Çilekli jel paketin üzerinde yazan biçimde hazırlanıp 15 dk beklettikten daha sonra tatlının üzerine dökelim ve dolaba kaldıralım. ( dökme basamağında hayli dikkatli olun evvel yavaş yavaş kaşıkla dökebilirsiniz bir anda dökerseniz muhallebi karışıyor ve çileklerin biçimi bozuluyor).
- Jel sertleşmiş olunca servis yapabilirsiniz.
Çilekli Jöle Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı