Çilekli Dondurma Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 gram çilek
- 10 gram mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 5 damla limon
- 400 ml sıvı krem şanti
- 4 tane yumurtanın sarısı
- 50 gram toz şeker
- 100 gram beyaz çikolata
- 200 ml süt
- 2 tane paket vanilya
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel soğuk sıvı krem şanti çırptım ve buzdolabına tavır, sırası gelene kadar.
- daha sonra nişasta 3 yemek kaşığı su eritim, kenara bırakıp, çilekleri ikanmış olarak tencereye koydum.
- Üzeri 3 yemek kaşığı şeker ve limon damlaları ekleyerek pişirmeye koydum.
- Çıkan köpüğü aldım. Kısık ateşte pişirdim.
- Reçeli koyu olmaya başladım an eritip nişastayı üzeri koydum ve süratlice karıştırdım.
- Bir kaç saniye daha pişirdim, daima karıştırarak.
- Ateşte aldım üzere süzgeçten geçirdim ve soğumasını bıraktım.
- daha sonra, bir tencereye 4 tane yumurtanın sarısı, sütü, 50 gram şekeri ve vanilya ekleyerek, kısık ateşte, daima karıştırarak, kaynama derecesine kadar ateşte tavır,ama kaynamaya müsaade vermeyin.
- Ateşten aldım ve çikolatayı ekledim.
- Güzelce karıştırdım ve soğumasını bıraktım.
- En son, reçeli, yumurta karışımı ve çırpılmış olarak krem şantiyı yavaş karıştırdım.
- Dilerseniz dilimlenmiş olarak meyveler de ekleyebilirsiniz.
- Plastik bir kutuya koydum ve dondurucuya en azından 5 saat bekledim. Acayip kreması bir dondurma bu. Afiyet olsun!.