Çilekli Cheesecake (Käsekuchen Vom Blech Mit Boden) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için:
- 300 gram yumuşak tereyağı
- 400 gram un
- 150 gram şeker
- 5 adet yumurta
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 çimdik tuz
- 1 kilo süzme yoğurt/labne peynir (quark)
- 1 paket vanilyalı puding
- 130 gram şeker
- 150 gram sıvı krema
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1,5 kiloya yakın çilek
- 2 paket küçük pasta jölesi (kırmızı, toplam 500 ml)
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için tüm gereçleri bir kaba alın ve yoğurmaya başlayın.
- Hamurun kıvamı kırıntı biçiminde oacak kesim modül.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamuru döküp güzelce eliniz ile bastırarak düzeltin.
- Kreması için yumurtaları, şekeri vanilya ve tuzu kaba koyup 5 dk çırpın.
- Güzelce kabarınca süzme yoğurdu ekleyin ve karıştırın.
- Bir yandan sıvı kremayıda başka bir kapta sertleşene dek çırpın ve başka karışıma ekleyin.
- Unu, puding tozunu ve limon kabuğunuda ekleyip karıştırın.
- Homojen bir kıvama gelince bu kremayı tepsideki hamurun üzerine güzelce yayın.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri güzelce kızarana dek pişirin.
- Pişen keki çıkarıp soğumaya bırakın.
- Yıkanmış çilekleri büyükse 2 yahut 4 sefer kesin ve kekin üzerine yayın.
- Pasta jölesini yazdığı biçimde hazırlayın.
- 500 ml jöle kâfi gelecektir.
- Pastayı bir gece yahut 3-4 saat dinlendirdikten daha sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.