Çilekli Borcam Pasta (Hazır Jöle Kullanmadan) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için ;
Not EkleTarifi Yazdır
Hazır jöle kullanmadan hayli lezzetli ve yavaşça bir pasta yapmak ister miyiz bence fazlaca güzelimize masraf ????
Keki için ;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 500 gram çilek
- 1 çay bardağı+1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Toz antep fıstığı
- Hindistan cevizi
- Fındık parçacığı( damak zevkinize göre süsleyebilirsiniz)
Not EkleTarifi Yazdır
Hazır jöle kullanmadan hayli lezzetli ve yavaşça bir pasta yapmak ister miyiz bence fazlaca güzelimize masraf ????
- ilk vakit içinderda çileklerimizi yıkayıp 3 e yada 4 e bölüyoruz.
- sonrasındasında üzerine şekeri ekleyip sulanması için 2- 3 saat bekletiyoruz.
- sonrasındasında kekimizi hazırlamak için yumurta ve şekeri güzelce çırparak köpürene kadar karıştırıyoruz geri kalan gereçleri de ekleyip güzelce karıştırmasını sağlıyoruz.
- Borcamı yağlayıp karışımı döküyoruz kekimiz önce ısıttığımız 180 derecelik fırına atıyoruz birinci 15 dk kapağını açmadan ondan sonrasında kürdanla orta ara denetim ederek pişiriyoruz.
- Pişen kekimizi fırından alıp birinci sıcaklığı çıkınca kürdanla delerek üzerine ılık sütü döküp çekmesini bekliyoruz.
- Bu sırada muhallebimizi yapmak için tereyağ ve vanilin hariç bütün gereçleri tenceremize koyup karıştırıyoruz.
- Tenceremizi ocağa alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Kaynamaya ve yoğunlaşmaya başlayam muhallebimizi tereyağımızı ekleyip eriyene kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz ocaktan aldığımız muhallebimize vanilin ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- sonrasındasında jölemizi hazırlamak için çileğimizin suyunu süzüp 2 su bardağına tamamlamak için üzerine su ekleyip tenceremize alıyoruz.
- Üzerine nişasta ve 2 yemek kaşığı şekeri ekleyip yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz.
- Koyulaşan jölemizin içine tereyağımızı ekleyip eriyene kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
- sonrasındasında hazır olan jölemizi çileklerle karıştırıp muhallebimizin üzerine döküp üzerini güzelce düzeltiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan tatlımızın üzerini damak tadımıza göre dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.Şimdiden deneyenlere afiyet şifa olsun. ????