Çilekli Alman Pastası

Felaket

New member
Çilekli Alman Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için:

  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Çilekli Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Kek için yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  2. sonrasındasında süt, un, sıvı yağ, kabartma tozunu ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Hamuru yağlamış olduğunuz küçük yuvarlak borcam döküyoruz.
  4. Keki 160 derecede evvelde ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.
  5. Kek piştikten daha sonra fırından çıkararak soğumaya bırakıyoruz.
  6. Bu ortada kremasını hazırlıyoruz. Krema için üstte belirtilen gereçleri bir tencereye koyuyoruz yoğunlaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  7. Krema hazır olduğunda kekimizi ortadan ikiye bölelim.
  8. Keklerin ortasına tüm kremayı döküyoruz ve eşit olarak yayıyoruz.
  9. Kekin üst kısmını kapatıyoruz ve en üstüne pudra şekeri serpiyoruz.
  10. Soğuduktan daha sonra servis yapabilirsiniz.
  11. Dilediğiniz meyveyi ortasına ve üzerine süsleme yapabilir dilerseniz sade olarak da tüketebilirsiniz her türlü de denenmeli.Afiyet olsun ????
Çilekli Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst