Çilekli Alman Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 3 çay bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- sonrasındasında süt, un, sıvı yağ, kabartma tozunu ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
- Hamuru yağlamış olduğunuz küçük yuvarlak borcam döküyoruz.
- Keki 160 derecede evvelde ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Kek piştikten daha sonra fırından çıkararak soğumaya bırakıyoruz.
- Bu ortada kremasını hazırlıyoruz. Krema için üstte belirtilen gereçleri bir tencereye koyuyoruz yoğunlaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Krema hazır olduğunda kekimizi ortadan ikiye bölelim.
- Keklerin ortasına tüm kremayı döküyoruz ve eşit olarak yayıyoruz.
- Kekin üst kısmını kapatıyoruz ve en üstüne pudra şekeri serpiyoruz.
- Soğuduktan daha sonra servis yapabilirsiniz.
- Dilediğiniz meyveyi ortasına ve üzerine süsleme yapabilir dilerseniz sade olarak da tüketebilirsiniz her türlü de denenmeli.Afiyet olsun ????