Çilek Soslu Yaz Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
- 1 çay bardağı şeker
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı ( tercihen )
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı labne
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 büyük kase çilek
- 1 tatlı kaşığı dolusu nişasta
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı şeker şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki hazırlayarak başlayalım. Yumurta, şeker ve vanilini köpük köpük olana kadar mikserle çırpın. (3-4 dk)
- Sıvıyağ, süt ve kakaoyu ekleyip 1-2 defa daha çırpın.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Tereyağ ile yağlanmış unlanmış ortası çukur tart kalıbına boşaltın. Katı yağ ile yağlamanızı öneririm.
- Önceden ısıtılmış alt üst ayarlı fırında 180 derecede 15-18 dk pişirin.
- Dolgu kreması için süt, un, nişasta, şeker, yumurta sarısını bir tencereye alın.
- Karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Fokurdamaya başladığında altını kapatın.
- Ocaktan alıp bir kaseye aktarın.
- Vanilin, tereyağ ve labneyi ekleyip karıştırın. Orta ara karıştırın ki üstü kaymak tutmasın.
- Çilek sosu için çilekleri üçe dörde bölün ve uygun bir tencereye alın.
- Üzerine şeker ekleyip pişmeye bırakın.
- Kaynadığında kısık ateşte 3-4 dk yumuşayana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp ezin. İsterseniz blender da kullanabilirsiniz.
- Nişasta ve suyu karıştırın. Üzerine aktarın.
- Koyulaşana kadar daima karıştırarak pişirin. daha sonrasında soğumaya bırakın.
- Keki uygun bir servis tabağına alıp, orta kısmına kremayı yerleştirin.
- Üzerine çilek sosu ekleyip dilediğiniz biçimde süsleyin.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendikten daha sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ????.