Çilek Soslu Muhallebili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 pk vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 pk vanilya
- 500 gram çilek
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- Çilek ve fıstık tozu
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için ;yumurta ve şekeri mikserle çırpalım, krema kıvamına geldikten daha sonra suyu ekleyip karıştıralım .
- Vanilya ,kabartma tozu ve unu ekleyerek yeniden karıştırıp yağlanmış borcam tepsimize döküp öncesinden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli bir biçimde pişirelim.
- Fırından çıktıktan daha sonra soğutup üzerine bir su bardağı süt dökelim.
- Biraz dinlendikten daha sonra muhallebi için vanilya ve margarin hariç öbür gereçleri tencereye alıp karıştıralım.
- Kıvam alınca ocaktan alıp vanilya ve margarini ekleyip eritelim ve muhallebiyi kekin üzerine döküp düzeltelim.
- Çilek sosu için çilekleri robottan çekip püre haline getirip tencereye alalım.
- Üzerine su şeker ve nişasta ekleyip karıştırarak pişirip ocaktan alıp blenderden geçirip pürüzsüz hale getirelim onu da muhallebinin üzerine döküp düzeltelim.
- Süslemesini yapıp bir kaç saat dolapta beklettikten daha sonra afiyetle tüketebilirsiniz deneyecek olanlara kolay gelsin ve afiyet olsun ???? ????.