Çilek Soslu Muhallebi

Felaket

New member
Çilek Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
Çilekli sos için

  • 600 gram taze çilek
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 ,5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
Çilek Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Çilekleri yıkayıp yapraklarını ayıklayıp uygun bir tencereye alıyoruz. Şeker ve 1 su bardağı su ekleyip ocakta 4-5 dk kaynatıyoruz.
  2. sonrasındasında blendırdan geçirip püre haline getiriyoruz.
  3. Yarım su bardağı suya 3 yemek kaşığı nişasta ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  4. ondan sonrasında çilek sosuna karıştırarak ekliyoruz kaynatıp kenara alıyoruz.
  5. Muhallebisi için süt ,şeker ,un ve nişastayı uygun bir tencereye alıyoruz ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  6. Kaynadıktan ocaktan alıp vanilya ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  7. Bardağımıza en evvel bir ölçü muhallebi döküp 5-6 dk soğuduktan daha sonra bir ölçü çilek sosu döküyoruz
  8. İki kat olacak biçimde bu süreci yapıyoruz.
  9. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten daha sonra üzerini dilediğimiz üzere süsleyip servis yapıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Çilek Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst