Çilek Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 600 gram taze çilek
- 1 çay bardağı şeker
- 1 ,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı nişasta
Not EkleTarifi Yazdır
- Çilekleri yıkayıp yapraklarını ayıklayıp uygun bir tencereye alıyoruz. Şeker ve 1 su bardağı su ekleyip ocakta 4-5 dk kaynatıyoruz.
- sonrasındasında blendırdan geçirip püre haline getiriyoruz.
- Yarım su bardağı suya 3 yemek kaşığı nişasta ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- ondan sonrasında çilek sosuna karıştırarak ekliyoruz kaynatıp kenara alıyoruz.
- Muhallebisi için süt ,şeker ,un ve nişastayı uygun bir tencereye alıyoruz ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan ocaktan alıp vanilya ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Bardağımıza en evvel bir ölçü muhallebi döküp 5-6 dk soğuduktan daha sonra bir ölçü çilek sosu döküyoruz
- İki kat olacak biçimde bu süreci yapıyoruz.
- Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten daha sonra üzerini dilediğimiz üzere süsleyip servis yapıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.