Çilek Soslu Çikolatalı Minik Kekler Tanımı İçin Malzemeler
Keki için
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çay bardağı un
- 1 kase doğranmış çilek
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı mısır nişastası
- Yarım çay bardağı su
- Birkaç damla limon suyu ve yarım limonun kabuğunun rendesi
- Yarım kutu krema
- 100 gram çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtalar ile şekeri düzgünce çırpın. Sıvıyağ ve sütü ek edip tekrar çırpın.
- Diğer gereçleri de ekleyip karıştırın.
- Minik kek kalıplarına üzerlerinde boşluk kalacak biçimde paylaştırın.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
- Çilek sosu için ufak doğranmış çilekleri ve şekeri tencereye koyup yumuşayana kadar pişirin.
- Limon kabuğu rendesi ve birkaç damla limon suyunu ek edin.
- Nişastayı yarım çay bardağı su ile inceltip çilekli sosa ek edip yoğunlaşana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Pişen ve soğumuş olan keklerin ortalarını bir kaşık yahut aparat sayesinde çıkartın.
- Çilek sosunu keklerin boşluklarına paylaştırıp kapak kısmını kapatın.
- Üzeri için kremayı kaynama noktasına getirip çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Keklerin üzerine paylaştırıp servis yapın.Afiyet olsun ????.