Çilek Şöleni Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için;
- 100 gram teremyağ
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 400 gram labne
- 100 gram krema
- 1 bardak şeker
- 3 yemek kaşığı un
- Limon rendesi
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 500 gram çilek
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayarlanabilen kalıbımızın altına yağlı kağıt koyup, etrafını alüminyum folyo ile kaplayalım.
- Tabanı için; bisküvileri robotta un kıvamına gelene kadar çekelim. Teremyağı yakmadan ocakta eritelim bisküvilerin üzerine dökelim.
- İyice karıştırdığımız bisküvi ve yağ karışımını kalıbımıza yayalım ve bir bardak yardımı ile düzeltelim. Bu hazırladığımız tabanı buzdolabında bekletelim.
- Peynirli krema için labnenin birinci başta suyunu bir peçete yardımı ile alalım. Labneyi ve kremayı mikser ile çırpalım. Üzerine şeker ekleyelim çırpmaya devam edelim.
- Un, limon rendesi,vanilya ekleyip çırpmaya devam edelim. En son yumurtaları tek tek ilave edip güzelce çırpalım. Dolapta aldığımız tabanımıza bu karışımı ekleyelim.
- 165 derecede pişirelim. Piştikten daha sonra fırının kapağını yarın açıp, soğumasını bekleyelim.
- Üst sosu için; tüm malzemeyi mikser yardımı ile çırpalım ve orta ateşte karıştırarak pişirelim. Yoğunlaşınca ocaktan alalım.
- Soğuduktan daha sonra cheesecake ile sosu birleştirelim ve dinledikten daha sonra servis yapalım.