Çilek Şöleni Cheesecake

Felaket

New member
Çilek Şöleni Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 100 gram teremyağ
  • 2 paket yulaflı bisküvi
Peynir kreması için;

  • 400 gram labne
  • 100 gram krema
  • 1 bardak şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • Limon rendesi
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
Üst sosu için;

  • 500 gram çilek
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
Çilek Şöleni Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ayarlanabilen kalıbımızın altına yağlı kağıt koyup, etrafını alüminyum folyo ile kaplayalım.
  2. Tabanı için; bisküvileri robotta un kıvamına gelene kadar çekelim. Teremyağı yakmadan ocakta eritelim bisküvilerin üzerine dökelim.
  3. İyice karıştırdığımız bisküvi ve yağ karışımını kalıbımıza yayalım ve bir bardak yardımı ile düzeltelim. Bu hazırladığımız tabanı buzdolabında bekletelim.
  4. Peynirli krema için labnenin birinci başta suyunu bir peçete yardımı ile alalım. Labneyi ve kremayı mikser ile çırpalım. Üzerine şeker ekleyelim çırpmaya devam edelim.
  5. Un, limon rendesi,vanilya ekleyip çırpmaya devam edelim. En son yumurtaları tek tek ilave edip güzelce çırpalım. Dolapta aldığımız tabanımıza bu karışımı ekleyelim.
  6. 165 derecede pişirelim. Piştikten daha sonra fırının kapağını yarın açıp, soğumasını bekleyelim.
  7. Üst sosu için; tüm malzemeyi mikser yardımı ile çırpalım ve orta ateşte karıştırarak pişirelim. Yoğunlaşınca ocaktan alalım.
  8. Soğuduktan daha sonra cheesecake ile sosu birleştirelim ve dinledikten daha sonra servis yapalım.
Çilek Şöleni Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst