Çilek Muhallebisi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 buçuk çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı teremyağ
- 1 adet çilek
- 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
- Bisküvi
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sütü, unu, nişastayı ve şekeri ekleyip, çırpın ocağın altını açın.
- Kıvam alana kadar karıştırın. Kaynadığında teremyağını ve bir paket vanilyayı ekleyin. Muhallebiniz hazır.
- Kasenizin altına ince ince kırdığınız bisküvileri sıralayın.
- Üstüne muhallebiyi ve çilekleri ekleyin.
- hemen sonrasında yeniden bisküvi parçacıkları muhallebi ve çilek olacak biçimde ilerleyin. Mükemmel tatlınız hazır afiyet olsun.