Çilek Jöleli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket çilekli jöle
- 2,5 bardak sıcak su
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından az eksik irmik
- Vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Dilediğiniz meyveler
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda jöleyi hazırlıyoruz jöle için 2 buçuk bardak sıcak suyla jöleyi karıştırıyoruz.
- Kıvam alınca tabanı ıslatılmış bir kek kalıbına yahut borcama hazırladığımız jeli koyuyoruz jöledilk evvel ben meyve koydum siz dilerseniz koymazsanız da olur. Ve dolaba kaldırıyoruz.
- Muhallebi imaline geçiyoruz. Muhallebi için süt, irmik ve şekeri karıştırıyoruz.
- Kıvam alınca altını kapatıp vanilyayı ve yağı ekliyoruz.
- Oda sıcaklığına gelince jölenin üzerine boşaltıyoruz.
- En az 3-4 saat bekletiyoruz dolapta servis öncesi dolaptan çıkarıyoruz yavaşça bir tatlı oluyor.