Çikolatalı Tart (Muhteşem) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 120 gr tereyağ yahut margarin
- 1 adet yumurta
- 1/3 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı badem unu
- 2 su bardağı un
- 1 tutam tuz
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 200 ml süt kreması
- 180 gr çikolata (bitter-sütlü)
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ yumurta ve şekeri mikser ile çırpın.
- Kuru gereçleri ekleyip hamuru yoğurun.
- Hamuru streç sinemaya sarıp buzdolabında 30dk bekletin.
- Bekleyen hamuru iki yağlı kağıt içinde merdane ile orta incelikte açın.
- Tart kalıbını teremyağ ile güzelce yağlayın.
- Hamuru dikkatli bir biçimde yerleştirin.
- Hamura çatal ile delikler açın.
- Hamuru bu türlü 15 dk buzdolabında bekletin.
- Hamuru evvelde ısıtılmış 180 derece fansız fırında 25-30dk kızarana kadar pişirin.
- Pişen tart hamurunu birinci sıcaklığı geçince, kalıptan dikkatlice çıkarın.
- Ganaj için kremayı ısıtın. Kenarlarında baloncuklar olunca ocaktan alın.
- Çikolataları ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
- Ganaj ve hamur ılıyınca, ganajı tartın üzerine ek edin.
- Çikolatalı tartı buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
- sonrasındasında üzerini dilediğiniz üzere süsleyin. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.