Çikolatalı Pasta

Felaket

New member
Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un
Krema için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Arası için;

  • Damla çikolata
  • Muz, çilek (isteğe bağlı)
Islatmak için;

  • Ilık süt
  • Çözülebilir kahve
Çikolatalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurtaları şeker ile krema kıvamı gelene kadar uygunca çırpalım. (5dk)
  2. İçerisine sıvı yağ ve ılık sütü ekleyeyim kakao ilavesinden daha sonra fazlaca az karıştıralım.
  3. Kuru gereçlerimizi katalım bu evrede mikseri kullanmayalım.
  4. Unumuzu ve kabartma tozunumuzu eleyerek karışıma ekleyelim.
  5. Tek istikametli harcı söndürmeden karıştıralım.Kalıba dökelim.
  6. Fırınımızı 180° alt üst ayarda 35-40 dk kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkınca soğuması için soğuma teline bırakalım.
  8. Krema için krem santi hariç gereçleri tencereye alıp karıştıralım kıvam alınca kapatalım ve krem şantiyi ekleyip soğuması için kenara alalım.
  9. Soğuyan kekimizi üç eşit modüle bölelim süt ve çözülebilir kahve ile ıslatalım.
  10. Kremamızı sürelim kat ortalarına damla çikolata ,çilek ,muz koyalım.
  11. Pastamızın üst kısmını kakaolu krem şanti ile katlayıp benmari adabı erittiğimiz çikolata, meyveler ile süsleyelim afiyetler olsun.
Çikolatalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst