Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanya için;
- 3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı un
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Damla çikolata
- Muz, çilek (isteğe bağlı)
- Ilık süt
- Çözülebilir kahve
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları şeker ile krema kıvamı gelene kadar uygunca çırpalım. (5dk)
- İçerisine sıvı yağ ve ılık sütü ekleyeyim kakao ilavesinden daha sonra fazlaca az karıştıralım.
- Kuru gereçlerimizi katalım bu evrede mikseri kullanmayalım.
- Unumuzu ve kabartma tozunumuzu eleyerek karışıma ekleyelim.
- Tek istikametli harcı söndürmeden karıştıralım.Kalıba dökelim.
- Fırınımızı 180° alt üst ayarda 35-40 dk kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca soğuması için soğuma teline bırakalım.
- Krema için krem santi hariç gereçleri tencereye alıp karıştıralım kıvam alınca kapatalım ve krem şantiyi ekleyip soğuması için kenara alalım.
- Soğuyan kekimizi üç eşit modüle bölelim süt ve çözülebilir kahve ile ıslatalım.
- Kremamızı sürelim kat ortalarına damla çikolata ,çilek ,muz koyalım.
- Pastamızın üst kısmını kakaolu krem şanti ile katlayıp benmari adabı erittiğimiz çikolata, meyveler ile süsleyelim afiyetler olsun.