Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanya keki için;
- 4 yumurta sarısı ve beyazı ayrı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 1/2 (yarım) çay bardağı nişasta (Yarım)
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su (Yarım)
- 2 yemek kaşığı dark kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 paket kremşanti
- 100 gram bitter çikolata
- 50 gram teremyağ
- 80 gram bitter çikolata
- Kremşanti
- Kiraz
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurtaların sarısı ve beyazı ihtimamla ayırdım, evvel beyazı bir tutam tuz ile traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpın.
- daha sonrasında yumurta sarısı, şeker ile köpürene kadar çırpılır yavaşça sıcak su eklenir, akabinde kuru materyaller ekledim ve karıştırdım.
- daha sonrasında içten dışa katlayarak 3 seferde yumurta beyazı ile karıştırdım.
- daha sonrasında 18 cm kelepçeli kalıbın tabanına ve kenarına yağlı kağıt yerleştirdim ve harcı aktardım. Bu sırada evvelinde ısıtılmış 160 derecelik fırında 45-50 dk pişirdim.
- Kreması için; kremşanti harici tüm gereçler karıştırdım ve pişirdim krema soğuduktan daha sonra toz kremşanti aktarıp ve yeterlice çırptım ve krema hazır.
- Keki eşit biçimde 3 modüle böldüm. Taban kısmını kelepçeli kalıba yerleştirdim keki şekerli süt ile yavaşça ıslatıp, kremamı yaydım ve kek ile kapattım bu türlü pastamı tamamladım.
- Pastanın dış sıvama kreması için bitter çikolata ve teremyağ benmari metodu erittim ve buzdolabında soğuyana kadar beklettim daha sonrasında süratli zamanda 5 dakika çırpttım ve ganaj hazırladım pastamın etrafını ganaj ile kapladım.
- Ardından benmari yolu bitter çikolata erittim ve yağlı kağıda döktüm ve yağlı kağıdı katladım donduktan daha sonra uzun modüller halinde çikolata kesimleri elde ettim ve pastamın etrafını bu çikolatalar ile süsledim.
- Son olarak üzerine kremşanti ile haller verip meyve ile son dokunuşu yaptım deneyenler için şimdiden afiyet olsun.