Çikolatalı Makaron (Tam Ölçülü)

Felaket

New member
Çikolatalı Makaron (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram badem unu
  • 100 gram pudra şekeri
  • 20 gram kakao
  • 80 gram yumurta akı
  • 80 gram toz şeker
  • 1 tutam tuz
Ganaj için;

  • 100 gram çikolata
  • 100 gram krema
  • 25 gram teremyağ
Çikolatalı Makaron (Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Ganaj için; kremayı ısıtın kaynama noktasına gelince altını kapatıp, çikolatayı ve teremyağı ekleyip, güzelce eriyene kadar karıştırın. Üstünü kapatıp buzdolabına koyun.
  2. Macaron için; yumurta aklarına 1 fiske tuz ekleyip çırpmaya bașlayın ve bu esnada toz şekeri azar azar ek edip kaseyi aykırı çevirdiğinizde akmayacak kadar çırpın.
  3. Diğer yandan badem unu, pudra şekerini ve kakaoyu karıştırıp bu karışımı 3 sefer eleyin. Yumurta akına azar azar ek edip spatulayla güzelce söndürmeden karıştırın.
  4. Bu hamuru poşete koyup ucunu kesin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı sıkın. bu türlü kabuklaşması için fırında vermeden 1 saat kadar bekletin.
  5. Önceden ısıtılmış 140 derecede yalnızca fanlı ayarda 15 dakika tutun. Fırından çıkarın ve dokunmadan büsbütün soğumasını bekleyin.
  6. daha sonra ortalarına krema koyup kapatın. Badem unu yoksa 100 gram pudra şekeriyle 100gr çiğ bademi robotta un üzere olana kadar çekin.
  7. Yumurta akını mümkünse 1-2 gün öncesinden ayırın streç sinemaya sarıp, üstünde bir kaç delik açarak bekletin.
Çikolatalı Makaron (Tam Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst