Çikolatalı Kup Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Çikolatalı Kup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 2 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket sade kremşanti
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri uygunca köpürtüyoruz çabucak sonrasında yağ ve sütü ekleyip, çırpıyoruz. sonrasındasında un, kakao, vanilin, kabartma tozunu ekliyoruz onlarında güzelce çırpın.
- daha sonra 150 derece ısıtılmış fırında yağlı kağıt serili dikdörtgen borcama yayıyoruz, fırına göre 20 dakika pişiriyoruz kremayı da kremşanti hariç tüm gereçleri karıştırıp, soğumaya bırakıyoruz.
- İyice soğuyan kremaya şantiyi ekleyip, çırpıyoruz.
- sonrasındasında kekimizi şayet benim üzere bu kuplar da yaparsanız kekleri bardakların ağzıyla kesip bir krema bir kek olarak yerleştirip kup ta yapabilirsiniz kalan kekleri ufalayıp, üzerine serpebilirsiniz????
Çikolatalı Kup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı