Çikolatalı Kup

Felaket

New member
Çikolatalı Kup Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket sade kremşanti
Çikolatalı Kup Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri uygunca köpürtüyoruz çabucak sonrasında yağ ve sütü ekleyip, çırpıyoruz. sonrasındasında un, kakao, vanilin, kabartma tozunu ekliyoruz onlarında güzelce çırpın.
  2. daha sonra 150 derece ısıtılmış fırında yağlı kağıt serili dikdörtgen borcama yayıyoruz, fırına göre 20 dakika pişiriyoruz kremayı da kremşanti hariç tüm gereçleri karıştırıp, soğumaya bırakıyoruz.
  3. İyice soğuyan kremaya şantiyi ekleyip, çırpıyoruz.
  4. sonrasındasında kekimizi şayet benim üzere bu kuplar da yaparsanız kekleri bardakların ağzıyla kesip bir krema bir kek olarak yerleştirip kup ta yapabilirsiniz kalan kekleri ufalayıp, üzerine serpebilirsiniz????
Not: 1 paket sade kremşanti yerine isteğe bağlı kakaolu yaparsanız kremşantiyi kakaolu kullanabilirsiniz benim yaptığımda krema da kakao yok kremşanti kakaolu

Çikolatalı Kup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst