Çikolatalı Kek

Felaket

New member
Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı teremyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 50 gram kakao
  • 2 yemek kaşığı tepeleme mısır nisastası
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Sosu için

  • 200 ml krema
  • 80 gram bitter çikolata (sütlü tercihe nazaran)
Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle yumurta ile toz şeker beyazlayana kadar düzgünce çırpılır.
  2. daha sonra yavaş yavaş evvel sıvı yağ çabucak sonrasında süt eklerin.
  3. Toz gereçler elenerek sırayla eklenir hamur tamamlanır.
  4. Teremyağı ile yağlanmış kalıba evvelinde ısıtılmış 170° fırına 30 dakika pişirilmeye bırakılır. Ben fanlı olan ayarı kullanıyorum.
  5. Krema ısıtılır ve içine çikolata eklenir.
  6. Kek fırından çıkar çıkmaz (sıcak) dilimlenir ve sos (ılık) dökülür.
Çikolatalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst