Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı teremyağı
- 1 su bardağı süt
- 50 gram kakao
- 2 yemek kaşığı tepeleme mısır nisastası
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 200 ml krema
- 80 gram bitter çikolata (sütlü tercihe nazaran)
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ile toz şeker beyazlayana kadar düzgünce çırpılır.
- daha sonra yavaş yavaş evvel sıvı yağ çabucak sonrasında süt eklerin.
- Toz gereçler elenerek sırayla eklenir hamur tamamlanır.
- Teremyağı ile yağlanmış kalıba evvelinde ısıtılmış 170° fırına 30 dakika pişirilmeye bırakılır. Ben fanlı olan ayarı kullanıyorum.
- Krema ısıtılır ve içine çikolata eklenir.
- Kek fırından çıkar çıkmaz (sıcak) dilimlenir ve sos (ılık) dökülür.