Çikolatalı Kek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı kakao
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı ılık su
- 100 gram krema
- Yarım paket bitter çikolata (50 gr)
- Yarım paket sütlü çikolata (50 gr)
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtayı şeker ile köpük köpük olana kadar çırpın.
- daha sonra öbür gereçleri ekleyin.
- Yağlanmış borcama yahut kelepçeye aktarın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Sosu için kremayı ocağa alalım ,fokurdamaya başlayınca içine çikolatayı ekleyelim ve eritelim ve soğutalım.
- Kekimiz soğuduktan daha sonra üzerine hazırladığımız sosu dökelim ve süsleyelim.