Çikolatalı Çilekli Galette Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için;
- 100 gram tereyağ
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 4-5 yemek kaşığı soğuk su
- 10 adet çilek
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- Sürülebilir çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için tereyağ, un ve şekeri mutfak robotuna atıp bızztlatalım. Buzzz üzere soğuk su ekleyerek tekrar bızztlatalım. Strece sarıp buzdolabında 10 dk kadar dinlendirelim.
- O sırada çilekleri doğrayıp nişasta ve şeker ile karıştıralım.
- Hamuru iki yağlı kağıt ortasına alıp merdane ile 1 cm kalınlığında yuvarlak biçimde açalım.
- Üstteki yağlı kağıdı kaldıralım. Hamurun ortasına çikolata sürelim ve çilekleri dizelim.
- Elimizle dokunmamaya çalışıp alttaki yağlı kağıttan yardım alarak hamuru kenarlardan ortaya gerçek kıvıralım.
- Hamurun ortasında tereyağ olduğu için epeyce çabuk kendini salıp hal vermeyi zorlaştırabilir o yüzden süratli davranmak değerli. Baktınız saldı çabucak buzdolabına atıp 5 dk kadar bekletebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları yavaşça kızarana kadar pişirelim.
- Dondurma ile servis edebilirsiniz.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun