Çikolata Tadında Truff Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 su bardağı ufalanmış kakaolu kek
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı teremyağ gurme kaymaklı
- 1 çay bardağı fındık
- 1 çay bardağı fıstık
- 1/2 (yarım) su bardağı ince çekilmiş fındık
- 1/2 (yarım) su bardağı iri cekilmiş fındık
- 1/2 (yarım) su bardağı toz fıstık
- 1/2 (yarım) su bardağı iri çekilmiş fıstık
- 1/2 (yarım) su bardağı hindistan cevizi
- 200 gram bitter çikolata
- 30 gram beyaz çikolata
- 1 tatlı kasığı hindistan cevizi yağı
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
Not EkleTarifi Yazdır
- Robottan ince çekilmiş fındık ve fıstığı,kek paraçaları, pudra şekeri ve kakaoyu derin bir kap içine karıştırın.
- Üzerine eritilmiş teremyağı ekleyin ve sütü denetimli yavaşça ekleyin, hamur haline gelene kadar yoğurup, kıvam verin.
- Ele yapışmadan yuvarlanacak kıvımda olmalı.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayın.
- Beyaz çikolatayı benmari yolu erittikten daha sonra içine hindistan cevizi yağı ekleyip karıştırın.
- Topları çikolataya batırıp çatalla fazla çikolatayı akıtın daha sonra hindistan cevizine bulayın.
- Bitter çikolatayı benmari metodu eritin. Hindistan cevizi yağı ekleyip 3 e ayırın.
- Birini olduğu üzere bırakın,birine fıstık,diğerine fındık ekleyin.
- Fındık ve fıstık ekli çikolatalara topları bulayıp kenara alın
- Sade bırakılan çikolataya topları batırıp fındığa ve fıstığa bulayın.