Çikolata Soslu Ve Teremyağlı Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
﷽.
- 1 paket etimek
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 paket çikolata sosu (üstündeki tarife göre hazırlanır)
- Süslemek için çilek, muz, toz fıstık.
Not EkleTarifi Yazdır
﷽.
- ilk vakit içinderda şerbetimizi hazırlayalım. Tencereye toz şekeri ve suyu alalım kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan daha sonra 2-3 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
- Borcama etimekleri dizelim.
- İlk sıcağı çıkan şerbeti üzerine eşit olacak biçimde dökelim ve şerbeti çekmesi için kıyıya alalım.
- Ardından muhallebimizi hazırlayalım.
- Tenceremize şeker, un, nişasta ve sütü alalım güzelce karıştıralım.
- Muhallebimiz göz göz olana dek karıştırarak pişirelim.
- Pişen muhallebimizi ocaktan alalım, vanilya ve teremyağı ekleyelim tel çırpıcı ile çırpalım.
- Şerbetini çeken etimeklerin üzerine birinci sıcaklığı çıkan muhallebiyi döküp yayalım.
- Soğuması için kıyıya alalım.
- Son olarak çikolatalı sosu pişirelim.
- Koyulaşan sosu ocaktan alalım ve ılınmış muhallebimizin üzerine dökelim.
- Soğuduktan daha sonra üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Üzerine streç sinema örtüp buzdolabında 1 gece dinlendirelim. Afiyet olsun inşaallah