Çikolata Soslu Muhallebili Bardak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 2,5 yemek kaşığı un (hafifçe tepeli)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker (200ml)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz kremşanti
- 200 ml sıvı krema
- 1 paket sütlü çikolata
- 1 paket bitter çikolata
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü tencereye koyalım üzerine nişasta, un, şeker ve yumurta sarısı ek ederek çabucak hemen ocağı açmadan pürüzsüz kıvam olacak biçimde karıştıralım ve ocağın altını açalım orta derece ateşte daima karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim ve kenara alalım.
- Tereyağ ve vanilya ekleyelim ve tereyağ erinceye kadar karıştıralım üzerini folyo ile kapatalım ve soğumaya bırakalım (Folyo kapatırsanız muhallebinin üzeri kabuk bağlamayacaktır).
- Soğuyunca toz kremşantiyi ek ederek mikser ile uygunca çırpalım.
- Muhallebiyi bardaklara eşit biçimde paylaştıralım.
- Üzerinin çikolata sosu için uygun bir tencereye sıvı kremayı alalım ve ısıtalım dikkat edelim kaynatmayın çikolataları ek edelim, karıştırarak çikolataların erimesi için karıştıralım.
- Bardakta hazırladığımız muhallebilerin üzerine paylaştıralım 4-5 saat buzdolabında bekletelim üzerini istediğiniz biçimde süsleyerek servis yapabilirsiniz. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun