Çikolata Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından biraz az toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığının yarısı margarin yahut tereyağ
- 1 paket çikolata sosu
- Paketin üstündeki süt ölçüsü kadar süt
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tenceremize sütü döküyoruz.
- Ardından unu, nişastayı,toz şekeri ilave ediyoruz.
- Muhallebimizi orta ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırıyoruz.
- Kaynar duruma gelince kısık ateşte iki dk daha kaynatıyoruz.
- daha sonra ocaktan alıp muhallebimizin içime krem santini, vanilyayı, tereyağını yahut margarini ekleyip. O sıcaklıkla blendırla 2 yada 3 dakika çırpıyoruz ve muhallebimiz hazır biçimde.
- daha sonra yavaşça ıslak tepsimize muhallebimizi döküyoruz.
- Şimdi ise çikolata sosumuzu hazırlayalım. Tenceremize çikolata sosunu ve sütü ek edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan daha sonra muhallebimizin üzerine döküyoruz.
- 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz ki. Serin ve kıvamını almış olsun. Şimdiden deneyen arkadaşlarımıza afiyet olsun.