Çikolata Soslu Muhallebi

Felaket

New member
Çikolata Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından biraz az toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığının yarısı margarin yahut tereyağ
Çikolata sosu için

  • 1 paket çikolata sosu
  • Paketin üstündeki süt ölçüsü kadar süt
Çikolata Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle tenceremize sütü döküyoruz.
  2. Ardından unu, nişastayı,toz şekeri ilave ediyoruz.
  3. Muhallebimizi orta ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırıyoruz.
  4. Kaynar duruma gelince kısık ateşte iki dk daha kaynatıyoruz.
  5. daha sonra ocaktan alıp muhallebimizin içime krem santini, vanilyayı, tereyağını yahut margarini ekleyip. O sıcaklıkla blendırla 2 yada 3 dakika çırpıyoruz ve muhallebimiz hazır biçimde.
  6. daha sonra yavaşça ıslak tepsimize muhallebimizi döküyoruz.
  7. Şimdi ise çikolata sosumuzu hazırlayalım. Tenceremize çikolata sosunu ve sütü ek edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  8. Kaynadıktan daha sonra muhallebimizin üzerine döküyoruz.
  9. 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz ki. Serin ve kıvamını almış olsun. Şimdiden deneyen arkadaşlarımıza afiyet olsun.
Çikolata Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst