Çiçek Tatlısı (Pratik Şık Sunumuyla Göz Kamaştırıcı Bereketli Bir Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle imali kolay lezzeti olay bereketli kalabalık konuğa yetecek görselliği ile göz kamaştıran bir tatlı tanımı bırakıyorum kesinlikle defterinize eklemenizi tavsiye ediyorum.
- 125 gr tereyağı yada margarin
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
- 1 çay bardağı kadar irmik
- Toz antep fıstığı
- Hindistan cevizi (hangisi var ise)
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle imali kolay lezzeti olay bereketli kalabalık konuğa yetecek görselliği ile göz kamaştıran bir tatlı tanımı bırakıyorum kesinlikle defterinize eklemenizi tavsiye ediyorum.
- ilk vakit içinderda şerbeti hazırlayın zira şerbet soğuk tatlı sıcak olacak su ve şekeri tencereye alın kaynamaya başlayınca limon ek edin ve beş dakika kadar kaynatın soğumaya bırakın.
- Karıştırma kabına sıvılardan başlayarak ek edilir ve ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir.
- Yuvarlak biçim verin ve irmiğe bulayın.
- Bir bıçak sayesinde ortalarına kesikler atın çiçek halini andıran bir desen çıkacak tatlımız ismini burdan alıyor.
- 180 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve üzerini toz fıstık yada hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun sevgiler ????.