Çiçek Annemin Tatlı Çiçek Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Çiçek Annemin Tatlı Çiçek Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kutu teremyağ (250 gr)
- 2 adet yumurta( birinin akı üzerine ayrılacak)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Yeterince un(ele yapışmayacak hamur)
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir yumurtanın akı başka bir kaseye konur ve kalan yumurtalar şeker ile çırpınır. (1 yumurtanın tamamı ötekinin sarısı).
- Yoğurt ve teremyağ eklenir ve karıştırılır.
- Yeterince un eklenir ve yoğrulur. Ele yapışmayan hamur elde edilir.
- Hamur ikiye ayrılır ve birinin üzerine kakao eklenir düzgünce yoğrulur.
- Cevizden küçük kesimler yuvarlanır ve çiçek biçimi verilir. Fotograftaki üzere.Tepsiye dizilir.
- Üzerine ayrılan yumurta akı fırça ile sürülür. Ve hindistan cevizi serpilir.
- 170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Çiçek Annemin Tatlı Çiçek Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı