Cevizpare Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için;
- 150 gram teremyağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağı un
- Bütün ceviz
- 1 yumurta sarısı
- 3 buçuk su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 3- 4 damla limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda şerbetini hazırlayalım. Ocağa koyalım. Kaynatıp ılımaya bırakalım.
- Şerbeti ılık tatlı sıcak olacak.
- Hamuru için 1 yumurta sarısını ayıralım.
- Kaba teremyağını, yumurtayı, kabartma tozunu, pudra şekerini, irmiği, ceviz içini ekleyelim,karıştıralım.
- Unu azar azar ekleyip yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayalım. Tepsiye dizelim.
- Üzerine ceviz batıralım. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında denetimli pişirelim.
- Tatlıyı fırından çıkarıp 5 dakika bekletip ılık şerbeti üzerine dökelim. Dinlendirip servis edelim ????.