Cevizpare

Felaket

New member
Cevizpare Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 150 gram teremyağ
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 buçuk su bardağı un
Üzeri için;

  • Bütün ceviz
  • 1 yumurta sarısı
Şerbeti için;

  • 3 buçuk su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3- 4 damla limon suyu
Cevizpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda şerbetini hazırlayalım. Ocağa koyalım. Kaynatıp ılımaya bırakalım.
  2. Şerbeti ılık tatlı sıcak olacak.
  3. Hamuru için 1 yumurta sarısını ayıralım.
  4. Kaba teremyağını, yumurtayı, kabartma tozunu, pudra şekerini, irmiği, ceviz içini ekleyelim,karıştıralım.
  5. Unu azar azar ekleyip yoğuralım.
  6. Ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayalım. Tepsiye dizelim.
  7. Üzerine ceviz batıralım. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında denetimli pişirelim.
  8. Tatlıyı fırından çıkarıp 5 dakika bekletip ılık şerbeti üzerine dökelim. Dinlendirip servis edelim ????.
Cevizpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst