Cevizli Yaz Helvası

Felaket

New member
Cevizli Yaz Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı pekmez
  • 2,5 su bardağı un
  • 250 gram teremyağ
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Cevizli Yaz Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Süt, şeker ve pekmezi birleştirip, karıştırın.
  2. Tencerenin içerisine teremyağı koyup, eritin.
  3. Eriyen yağın içerisine unu ekleyip kısık ateşte rengi dönene kadar daima karıştırarak kavurun.
  4. Un rengini alınca kenarda beklettiğiniz pekmezli sütlü karışı dikkatlice ek edin ve birebir anda süratli hızlı karıştırın.
  5. Koyulaşıp kıvam almaya başladığında cevizi ek edip, karıştırmaya devam edin.
  6. Kıvam alan yaz helvasını ocaktan alıp, streç sinema serili bir kaba boşaltıp düzeltin.
  7. Oda sıcaklığına geldiğinde büsbütün soğuyup, sertleşmesi için buzdolabında bor gece bekletin.
  8. Ertesi gün dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Cevizli Yaz Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst