Cevizli Pare Tatlısı

Felaket

New member
Cevizli Pare Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısını üzerine ayırın)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 250 gram yumuşatılmış teremyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 4,5 su bardağı un
Şerbeti için;

  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon
Üzeri için;

  • 1 kase dövülmemiş iç ceviz
  • 1 adet yumurta sarısı
Cevizli Pare Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce şerbetini pişirmeliyiz. Şerbet ılındıktan daha sonra ılık tatlının üzerine dökülecek. Bu yüzden suyu ve şekeri tencerede karıştırıp, şerbet kıvamında pişirin. En son limon suyunu içine koyarak, şerbeti soğuması için bekletin.
  2. Tatlının hamurunu yoğurmaya başlayalım. Kabın ortasında evvel sıvı olan gereçleri alalım yumurtanın birinin sarısını ayırmayı unutmayalım.
  3. hemen sonrasında irmiği, pudra şekerini, teremyağ, kabartma tozu ve vanilyayı da materyallere ek edin. Unu dikkatli olarak materyallere katarak, kulak göğsü üzere yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparak yuvarlayın ve hafifçeçe bastırarak yağlanmış tepsiye sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve hafifçeçe birer modül ceviz bırakalım.
  5. 175 derecede ısıttığınız fırında, tatlıyı üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda cevizli pareyi şerbetlemek için biraz ılınması gerekir. Bu yüzden bir süre bekletin.
  6. ondan sonrasında ılık şerbeti tatlıların üzerine gezdirin. Şerbetini çekmesi için en az 1-2 saat tatlıyı dinlendirin.
Cevizli Pare Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst