Cevizli İrmik Helvası (Helvacı Ali Lezzetinde) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı pekmez
- Yarım çay bardağı sıcak su
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencerede sıvı yağ ve tereyağını eritip cevizleri ekleyelim.
- 2-3 dakika kavuralım.
- Ardından irmik ve unu ek edip, yavaşça rengi dönene kadar kavuralım.
- Su, süt, toz şeker ve vanilyayı bir kapta, şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Kavrulmuş un ve irmik karışımına azar azar ekleyelim. Süratlice karıştırarak topaklanmasını önleyelim.
- İyice yoğunlaşıp helva kıvamını aldıktan daha sonra, pekmez ve sıcak su karışımını helvamıza ek edip güzelce karıştıralım.
- Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika dinlenmeye alalım. Dilediğimiz üzere servis edelim. Afiyet olsun