Ceviz-Tarçın Dolgulu Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Ceviz-Tarçın Dolgulu Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ yahut margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt(katı yerinden)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ince çekim ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon suyu
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbeti ile başlıyoruz tanımımıza. Şeker,su ve limon suyunu kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca 10 dk kısık ateşte kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Hamuru için irmik ve un hariç bütün materyalleri karıştırın.
- İrmik ve unu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan kıvamda olmalı. İnce çekim ceviz ve tarçını bir kapta karıştın.
- Cevizden az büyük kesimler alıp elinizde açın cevizli karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar koyup kapatın.
- Kenarlarına bir kürdan yahut bir kaşığın kenarı ile yavaşça bastırarak biçim verin. Fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 170-180 derecede pişirin. 30-35 dk da pişiyor. Sıcak tatlıya soğuk şerbeti üzerine gezdirip 2 saat dinlendirip servis edin.
- Tatlınızı fırına vermeden fırını kesinlikle düzgünce ısıtın.
- Tarçın sevmeyenler içine tarçın kullanmayabilirler.
Ceviz-Tarçın Dolgulu Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı