CDU eleştirisinde neden haksız?

Leila

Global Mod
Global Mod
Hannover. Eğitim Bakanı Julia Willie Hamburg (Yeşiller), Aşağı Saksonya’daki Abitur sınavında iklim aktivisti Luisa Neubauer’in yazdığı bir kompozisyonu kopyaladı mı? En azından CDU parlamento grubu bundan şüphelendi ve Hamburg’dan açıklama istedi. Ancak bakanlığa göre, yazılı Abi’nin görevleri zaten geçen yılın yazında seçilmişti. Ve sonra Eğitim Bakanı hala Grant Hendrik Tonne (SPD) olarak adlandırılıyordu.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Abi’de bir görev olarak Neubauer denemesi

Pazartesi günü, Neubauer’in haftalık “Die Zeit” gazetesinde yayınlanan konuk yazısı, siyaset ve ekonomi konulu bir görev için maddi temel olarak kullanıldı. Geçen yıl “Halkın doğru yönetmesi, doğru yönetildiği anlamına gelmez” başlığıyla yayımlanmıştı. Sınav sırasında seçilecek bir dizi görev vardı. Öğrenciler bunlardan birini seçmek zorunda kaldı.

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Twitter, Inc., makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

CDU milletvekili Christian Fühner, aktivist ve Yeşiller üyesi Neubauer’in bir metninin seçilmesine şaşırdığını dile getirdi. “Bild-Zeitung”a, parlamento grubunun Hamburg’un “testin seçilmesi üzerinde doğrudan mı yoksa dolaylı bir etkisi mi” olup olmadığını soracağını duyurdu. Neubauer, Almanya’daki Fridays for Future iklim koruma hareketinin en tanınmış yüzlerinden biridir.

CDU için ders

Bakanlık eleştiriyi “grotesk” olarak nitelendirerek CDU’ya bir ders verdi. “Süreç açık ve net. Kesinlikle apolitik. Bakanlık sözcüsü Sebastian Schumacher, “Bakan ne görevleri aylar öncesinden geliştiren on kişilik komisyonun bir üyesi, ne de görevler onun tarafından yayınlanıyor veya sunuluyor” dedi. Abitur sınavı.

Abitur sınavındaki Neubauer metninin durumu sonradan eleştirilen ilk durum değil. SPD’li siyasetçi Korbinian Rüger, Twitter’da 2018’de Bavyera’da yapılan Abitur tarih sınavında Adolf Hitler’in bir konuşmasının okunabileceğini kaydetti. Onun için sorun yok, çünkü bu tarih dersinden bir sınavdı, diye yazıyor Korbinian yorumlarda. Bu nedenle, Luise Neubauer gibi bir aktivistin ekonomi politik konusundaki metni uygundur.

Önerilen Haber Amaçlı İçerik

Bu noktada harici içerik bulacaksınız Twitter, Inc., makaleyi tamamlayan. Tek tıkla görüntüleyebilirsiniz.

Harici içeriği göster

Harici içeriğin bana gösterilmesine izin veriyorum. Bu, kişisel verilerin üçüncü taraf platformlara iletilmesini sağlar. Bununla ilgili daha fazla bilgi gizlilik bildirimleri.

Devamını Okuyun

Devamını Okuyun

Bir başka ilginç vaka da 2021’de Kuzey Ren-Vestfalya’da Abitur için İngilizce sınavıydı. O sırada öğrenciler New York Times yazarı Farhad Manjoo’nun bir fikir makalesini yorumlamak zorunda kaldılar. Bu görevin belli ki tuzakları vardı. O sırada “Rheinische Post” gazetesinin haberine göre, sınava girenler sınavdan sonra sosyal ağlarda yazarlarla yüzleşti. Ya sözde kolay 1. sınıf için onlara teşekkür ettiler ya da muhtemelen kötü bir performans için adamı suçladılar.

Bu metnin ilk versiyonu ilk olarak “Hannoversche Allgemeine Zeitung”da yayınlandı.