Çay Demlenmeden Hazır! Çok Pratik Çikolata Topları

Felaket

New member
Çay Demlenmeden Hazır! Çok Pratik Çikolata Topları Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket petibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Göz sonucu kıvamına nazaran ayarlayacağınız ölçü süt (kolay yuvarlanabilmesi için epeyce fazla koymamalısınız, yavaş yavaş ekleyin)
  • Limon kabuğu rendesi
Üzeri için:

  • Bitter çikolata (benmari yordamı eritilmiş) (hazırladığınız topların büyüklüğüne nazaran ayarlayabilirsiniz ben damla çikolatayı erittim 1 çay bardağı kadar.)
Çay Demlenmeden Hazır! Çok Pratik Çikolata Topları Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle bisküvileri elinizle birkaç kesime bölün.
  2. Akabinde pudra şekeri ve kakaoyu ekleyin.
  3. Süt ile denetimli bir biçimde karıştıra karıştıra kıvam almasını sağlayın. (sütle birlikte bisküviler daha da ufalacak o yüzden birinci evrede bisküvileri fazlaca ufak kırmanıza gerek yok. )
  4. Limon kabuğu rendesini ekleyin.
  5. Kıvama gelen karışımınızı yuvarlak toplar formunda yuvarlayın.
  6. Üzerine benmari yordamı eritilmiş çikolatayı dökün.Buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.Afiyet olsun!.
Çay Demlenmeden Hazır! Çok Pratik Çikolata Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst