Carnero: “Tarım sektörünün, özellikle de süt sektörünün durumundan derin endişe duyuyorum”

GuzzeL

Global Mod
Global Mod
Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Bakanı Jesús Julio Carnero, bugün çiftçilere ihtiyaç olduğunu ve emeklerinin yeterince ödendiğini teyit etti ve tarım sektöründeki profesyonellerin açıklamalarını “tamamen anladığını” garanti etti. Hayvancılık sektörünün, özellikle de süt sektörünün içinden geçtiği durumdan derin endişe duyuyorum” dedi.

«Profesyonel tarım örgütlerini çok iyi anlıyorum ve bugün, fiziksel varlığım burada olsa da, bu gösterilerde kalbim onlarla birlikte, çünkü Peynir Fuarı gibi bir fuardan bahsedeceğiz, çok ilginç bir inisiyatifle. İl Genel Meclisi ve onun arkasında, arkasında peynir, ne çiftçiler var” diye anlattı.

Fiyat

“Profesyonel tarım örgütleriyle ve çiftçilerin her biriyle dayanışma göstermek istediğimizde” ısrar eden danışman, yakın zamanda cumhurbaşkanı Alfonso Fernández Mañueco’nun girişimiyle Junta de Castilla y León’un kurulduğunu hatırlattı. “Tam olarak süt sığırı çiftliklerine yardım etmek için” 5,2 milyon avroluk bir yardım hattı.

Bu bağlamda Carnero, her çiftçinin yaptığı iş için “emeğin adil bedelini aldığını” vurguladı. «Asıl sektörün tamamının, özellikle de hayvancılık sektörünün ve bunun içinde de hayvancılık sektörünün yaşadığı sorunu çözmek için, Avrupa Birliği’nin özel liderliği ile tüm kamu idarelerinin koordineli bir şekilde hareket etmesi gerekmektedir. Süt sektörü” diye sözlerini tamamladı.

Jesús Julio Carnero, Zamora İl Meclisi tarafından düzenlenen ve Eylül 2022’de yapılacak Birinci Dünya Peynir Buluşması ‘Fromago Peynir Deneyimi’ sunumuna katılmadan önce Zamora’nın başkentindeki Ramos Carrión Tiyatrosu’nda bu açıklamaları yaptı.

biyo rafineri

Öte yandan, Barcial del Barco Biorefinery projesi (Zamora) etrafında çıkan tartışmalarla ilgili olarak danışman, “uygun bir yatırımsa, topluluğumuzun ekonomik ve sosyal gelişimini amaçlayan tüm yatırımlar gibi destekleneceğini” belirtti. ve şu sonuca vardı: “Olduğu sürece ve özel bir destekçi olduğu sürece, içinde ilerleyen bir grup özel destekçi.”