Çanta Pastası (3 Boyutlu ) Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı renkli şekerleme funfetti
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket sade krem şanti (2 poşet)
- 300 ml soğuk süt
- Gıda boyası
- Renkli şekerleme
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için yumurta ve şekeri mikserle 5 dk köpürtelim.
- Sırayla sıvı materyalleri de ekleyip özetlemek gerekirse karıştıralım.
- Kalan kuru materyalleri de eleyerek funfetti şekerlemeleri de ekleyip karıştırın.
- Küçük uzunluk kare borcamı yağlayın ve harcı dökün güzelce yayın.
- Önceden ısınmış 180 derecede kızarana dek pişirin. 20-25 dk daha sonra kürdan testi yapın.
- Kürdanı ortaya batırıp çıkardığınızda hamur yapışmadıysa keki çıkarın.
- 10 dk bekledikten daha sonra bir telin üzerine alın ve soğumaya bırakın.
- Keki ortadan kesin ve 2 sefer enlemesinden bölün olmuyorsa 1 defa kesin.
- Servis yapacağınız tabağa bir dilim keki yerleştirin.
- Krem şantiyi 300 ml süt ile hazırlayın ve biraz kekin üzerine sürün.
- Hepsi bitene kadar bu süreci yapın. Kekinizi dik duracak şekile getirin ve keskin bir bıçakla kenarlarını yuvarlak olacak biçimde kesin.
- Bu kestiğiniz kek modüllerine biraz krema ekleyip eliniz ile ezin.
- Uzunca form verip büyük kekin üstüne yerleştirin. Bu çantanın sapı olacak o denli hal verin.
- Kekin her yerine krem şantiden ince bir biçim ile kaplayın ve buzdolabında 30 dk dinlendirin.
- Şimdi süslemeye geldik. Burada dilerseniz farklı desenler farklı materyaller kullanabilirsiniz fındık ceviz hindistan cevizi çikolata sos vs ile her yerini kaplayın.
- Bunun için fotoğraftaki üzere bir spatula ile kolay olur.
- Kalan krem şanti ile pastanıza hal verip süsleyin. Sade yahut boyada kullanabilirsiniz.
- Servise kadar buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun.