Burma Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 15 adet baklavalık yufka
- 1.5 su bardağı kıyılmış ceviz
- 100 gram teremyağ
- 2 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- Toz antep fıstığı
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle teremyağ sos tenceresinde erittim .
- daha sonrasında yufkaların ortasına kıyılmış ceviz ekleyip yufkanın uç kısmına teremyağ sürüp oklava yardımı ile sardım .
- İki ucundan içe gerçek büzüp kare borcama yağlayıp ihtimamla dizdim.
- 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim.
- Bu sırada şerbetini hazırladım küçük bir tencereye şeker ve suyu belirtmiş olduğum ölçülerde ekleyip kaynattım ,kaynayınca kısık ateşde 15 dk kadar kaynatıp kıvam aldırdım.
- Tatlı piştikten daha sonra şerbet ise ılıdıktan daha sonra şerbet ile tatlıyı buluşturdu antep fıstığı ile süsleyip servis ettim.