Burma Baklava

Felaket

New member
Burma Baklava Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 100 gram sıvı yağ
  • 100 gram süt
  • 100 gram yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 5 gram sirke
  • 1 çimdik tuz
  • Un
İç gereci;

  • İri kıyım gaziantep fıstığı yahut iri kıyım ceviz
Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon
Arasına sürmek için:

  • 50 gram tereyağı
  • 25 gram margarin
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Hamuru açmak için:

  • Nişasta
Burma Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel sıvı materyalleri kaba koyup karıştırıyoruz. Gereçler karıştıktan daha sonra 1 su bardağı un ekleyip kabartma tozu ve tuzu ekliyoruz. Yavaş yavaş un eklemeye devam ediyoruz.
  2. Hamur ele yapışmayan kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak bir hamur olunca ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp kenara alıyoruz.
  3. Oklava ile ince ince açıyoruz.
  4. Elimizle oklava üzerinde sıkıştırıp büzüyoruz.
  5. Bir tavaya margarin, tereyağı ve sıvı yağını ekleyip kaynatmadan eritiyoruz.
  6. Tepsinin tabanına erittiğimiz yağdan sürüyoruz.
  7. Kırış kırış olan yufkanın üzerine 1 yemek kaşığı yağdan gezdiriyoruz.
  8. Ardından fıstığı ince uzun serip ucundan kıvırıyoruz.
  9. Rulo halinde tepsiye diziyoruz.
  10. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında fansız ayarda 20 dakika pişiriyoruz. Tatlımız nar üzere kızarınca çıkarıp soğuması için kenara alıyoruz.
  11. Tatlımızın tepsisi soğuk hale gelince şerbeti ocağa alıyoruz.
  12. Kaynamaya başladıktan daha sonra 15 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz.
  13. Tepsiyi ocağa alıp altını en kısık ateşte açıyoruz.
  14. 1 dakika bekledikten daha sonra şerbetini veriyoruz.
  15. Şerbeti çektikten daha sonra dondurma ile servis etmeniz önerilir.
    ☺
    (ölçüler teğe birdir. Yani 100 gram yerine 1 çay bardağı, 1 su bardağı vs koyabilirsiniz. Yumurta, sirke, kabartma tozu ölçü 2 su bardağına çıkmadan artırılmamalıdır. )
Burma Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst