Burma Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için;
- 100 gram sıvı yağ
- 100 gram süt
- 100 gram yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 5 gram sirke
- 1 çimdik tuz
- Un
- İri kıyım gaziantep fıstığı yahut iri kıyım ceviz
- 2.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1-2 damla limon
- 50 gram tereyağı
- 25 gram margarin
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Nişasta
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel sıvı materyalleri kaba koyup karıştırıyoruz. Gereçler karıştıktan daha sonra 1 su bardağı un ekleyip kabartma tozu ve tuzu ekliyoruz. Yavaş yavaş un eklemeye devam ediyoruz.
- Hamur ele yapışmayan kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak bir hamur olunca ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp kenara alıyoruz.
- Oklava ile ince ince açıyoruz.
- Elimizle oklava üzerinde sıkıştırıp büzüyoruz.
- Bir tavaya margarin, tereyağı ve sıvı yağını ekleyip kaynatmadan eritiyoruz.
- Tepsinin tabanına erittiğimiz yağdan sürüyoruz.
- Kırış kırış olan yufkanın üzerine 1 yemek kaşığı yağdan gezdiriyoruz.
- Ardından fıstığı ince uzun serip ucundan kıvırıyoruz.
- Rulo halinde tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında fansız ayarda 20 dakika pişiriyoruz. Tatlımız nar üzere kızarınca çıkarıp soğuması için kenara alıyoruz.
- Tatlımızın tepsisi soğuk hale gelince şerbeti ocağa alıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan daha sonra 15 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Tepsiyi ocağa alıp altını en kısık ateşte açıyoruz.
- 1 dakika bekledikten daha sonra şerbetini veriyoruz.
- Şerbeti çektikten daha sonra dondurma ile servis etmeniz önerilir.