Burçak Bisküvili Muz Pudingli Pasta (hafifçeliği Ve Lezzetine Bayılacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
Burçak Bisküvili Muz Pudingli Pasta (hafifçeliği Ve Lezzetine Bayılacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için;
- 3 adet yumurta (m boy)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı buğday nişastası
- Yarım su bardağı un
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 2 paket burçak bisküvi
- 1 paket muzlu puding (120 gr)
- 3 su bardağı süt (pudingi pişirmek için)
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
- Hindistan cevizi
Burçak Bisküvili Muz Pudingli Pasta (hafifçeliği Ve Lezzetine Bayılacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pastanın keki için yumurta ve toz şekeri beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Buğday nişastası, un ve kabartma tozu ek edip tekrar çırpalım.
- Yağladığımız kare borcam tepsiye kek harcını dökelim.
- Isıttığımız 175 derece fırında denetimli olarak pişirelim.
- Kek pişerken bir paket muzlu pudingi (120 gr) üç su bardağı süt ile pişirip soğuması için kenara alalım.
- Soğuyan muzlu pudinge bir su bardağı soğuk süt ile çırptığımız krem şantiyi ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserle çırpalım.
- Pişen keki fırından alıp ılımaya bırakalım.
- Ilıyınca bir buçuk su bardağı soğuk süt ile ıslatalım.
- Üzerine burçak bisküvileri dizelim.
- Bisküvilerin üzerine kremayı döküp hindistan cevizi ile süsleyelim.
- Streç sinemayla kapatıp bir gece buzdolabında bekletelim.Afiyet olsun.