Burçak Bisküvili Muz Pudingli Pasta (hafifçeliği Ve Lezzetine Bayılacaksınız)

Felaket

New member
Burçak Bisküvili Muz Pudingli Pasta (hafifçeliği Ve Lezzetine Bayılacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta (m boy)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı un
Keki ıslatmak için;

  • 1,5 su bardağı soğuk süt
Üzerine;

  • 2 paket burçak bisküvi
Kreması için;

  • 1 paket muzlu puding (120 gr)
  • 3 su bardağı süt (pudingi pişirmek için)
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
Üzerini süslemek için;

  • Hindistan cevizi
Su bardağı ölçüsü 200 ml


Burçak Bisküvili Muz Pudingli Pasta (hafifçeliği Ve Lezzetine Bayılacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Pastanın keki için yumurta ve toz şekeri beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  2. Buğday nişastası, un ve kabartma tozu ek edip tekrar çırpalım.
  3. Yağladığımız kare borcam tepsiye kek harcını dökelim.
  4. Isıttığımız 175 derece fırında denetimli olarak pişirelim.
  5. Kek pişerken bir paket muzlu pudingi (120 gr) üç su bardağı süt ile pişirip soğuması için kenara alalım.
  6. Soğuyan muzlu pudinge bir su bardağı soğuk süt ile çırptığımız krem şantiyi ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserle çırpalım.
  7. Pişen keki fırından alıp ılımaya bırakalım.
  8. Ilıyınca bir buçuk su bardağı soğuk süt ile ıslatalım.
  9. Üzerine burçak bisküvileri dizelim.
  10. Bisküvilerin üzerine kremayı döküp hindistan cevizi ile süsleyelim.
  11. Streç sinemayla kapatıp bir gece buzdolabında bekletelim.Afiyet olsun.
Burçak Bisküvili Muz Pudingli Pasta (hafifçeliği Ve Lezzetine Bayılacaksınız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst