Bülbül Yuvası Baklavası

Felaket

New member
Bülbül Yuvası Baklavası Tanımı İçin Malzemeler

  • 50 g tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı elma/üzüm sirkesi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yaklaşık 4 su bardağı un
  • Nişasta
Üzeri için;

  • 250 gram tereyağı
Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3-4 damla limon suyu
Bülbül Yuvası Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamuru eşit büyüklükte 8 kesime keserek, bezeler oluşturalım ve üzerini streçleyerek 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim.
  2. Süre sonunda bezeleri nişasta yardımı ile açalım.
  3. Açtığınız yufkanın ince olması gerekmektedir.
  4. Açtığımız yufkayı 4 eşit kesime keselim.
  5. Üzerine çekilmiş ceviz serpelim.
  6. Her parçayı tek tek ince bir oklavaya son sarkacak biçimde saralım.
  7. İki ucundan ortaya hakikat çekerek hamuru büzelim.
  8. hemen sonrasında oklavayı çıkaralım ve hamurun her iki ucunu birleştirerek daire yapalım.
  9. Oklavaya sarmadığımız kısım birleştirdiğimiz hamurun taban kısmını oluşturacak biçimde tepsiye koyalım.
  10. Tüm bezelerimiz bitene kadar bu sürece devam edelim.
  11. Üzerine erittiğimiz tereyağından her yerine gelecek biçimde gezdirelim.
  12. Tatlımızı öncesinden ısıtılmış 170°c fırında, altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 90 dakika kızartalım.
  13. Şerbeti için; tencereye su ile şekeri alalım, karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  14. Şerbetimiz kaynadıktan daha sonra, limon suyunu ek edelim ve 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
  15. Güzelce kızaran baklavayı fırından alalım ve şerbet ile buluşturalım.
  16. Baklava ve şerbetin biri soğuk biri ılık olması gerekmektedir.
  17. Servis yapmadan evvel, tatlılarımızın ortasını fıstık ya da cevizle dolduralım ve servis edelim. Herkese şimdiden afiyet olsun ????????.
Bülbül Yuvası Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst