Browni Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım paket çikolatalı sos
- 1 su bardağı süt
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağını yoğurarak eritelim pudra şekeri sıvı yağ yumurta ekleyip, karıştırın. Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip, yoğurun, yağlanmış tepsiye dökün.
- Kek hamuru üzere olmadığı için bir bardak yardımı yahut elinizle hamuru tepsiye sıkılaştırın ve 180 derece öncede ısıtılmış fırında pişirin.
- Kek fırından çıkmadan şerbeti kaynatın ben 1 su bardağı şeker 1 su bardağı su ile şerbeti hazırladım fırından çıkınca kek birinci sıcaklığı atınca şerbeti sıcak döktüm.
- Yarım paket çikolatalı sos ile sütü karıştırarak sosumu hazırladım kek şerbeti çekince sosu üzerine döktüm, dışarıda biraz bekletip, daha sonra buz dolabına soğumaya bırakın. Afiyet olsun.